Listă alergeni

1. Cereale care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hribi ai acestora) și produse derivate:
  1. siropurile de glucoză obținute din grâu, inclusiv dextroza
  2. maltodextrinele obținute din grâu
  3. siropurile de glucoză obținute din orz
  4. cerealele folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase și alte băuturi alcoolice
2. Crustacee și produse derivate
3. Ouă și produse derivate
4 Paste și produse derivate
  1. gelatina de pește folosită ca suport pentru preparatele de vitamine sau carotenoide
  2. gelatina de pește sau ihtiocolul folosit la limpezirea berii sau a vinului
5. Arahide și produse derivate
6. Soia și produse derivate
  1. uleiul și grăsimile de soia, complet rafinate
  2. amestecul natural de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obținut din soia
  3. fitosteroli și esteri de fitosterol derivați din uleiuri vegetale extrase din soia
  4. esterul de stanol vegetal produs din sterolii obținuți din uleiuri vegetale extrase din soia
7. Lapte și produse derivate (inclusiv lactoza)
  1. zerul folosit la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase și alte băuturi alcoolice
  2. lactitolul
8. Fructe cu coajă, de exemplu migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangen.) K.Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia și nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) și produse derivate Nucile folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase și alte băuturi alcoolice.
9. Țelină și produse derivate
10. Muștar și produse derivate
11. Semințe de susan și produse derivate
12. Dioxid de sulf și sulfiți în concentrații de peste 10mg/kg
13. Lupin și produse derivate
14. Moluște și produse derivate